Karjäärimuutus ja kuidas selleks valmistuda?

Uuringud on näidanud, et peamine eluga rahulolu põhjustaja on tööga rahulolu. Pole ka üllatav, kui inimene veedab üle kolmandiku elust tööl karjääri tehes. Seega mõjutab tööga rahulolematus otseselt meie elukvaliteeti ning tervist. Viimasest sõltuvad aga kõik meie teised ettevõtmised.

Kui tunned, et sa pole rahul oma praegusel ametikohal, siis peaksid midagi ette võtma. Kuid enne uuele kohale kandideerimist tasub võtta endale aega ja analüüsida, millega sa hetkel rahul ei ole. Võibolla saab olukorda lahendada, muutes midagi tööülesannetes, suhetes või keskkonnas. Võibolla pead midagi endas muutma, teistmoodi tegema, mõnda harjumust muutma, uue oskuse omandama või enesekindlamaks saama. Võibolla oled rahulolematu, aga ei ole sellest kellelegi märku andnud. Kui tööl on usalduslikud suhted, saad teemat arutada personalijuhi või oma otsese juhiga ja leida koostööd soosiv lahendus. Tasub ka mõelda teistpidi, mis on see, mis sind jääma meelitaks ja hästi on. Võibolla sobib ettevõtte kultuur, toredad kolleegid või midagi boonusprogrammist, mis sulle oluline on.

Vahel aga on siiski nii, et ametikoht on ammendunud, uut ei ole ettevõttel pakkuda, vajad muutust perekondlikel põhjustel, oled leidnud endas uue kire hoopis teise valdkonna vastu või soovid ise midagi tegema hakata.

Karjääri vahetamine

Mida pidada enne karjäärimuutust silmas?

Karjäärimuudatuste tegemine nõuab inimeselt enesekindlust ja julgust, sest uues valdkonnas napib veel teadmisi ning tehnilisi oskusi. Siin aitab positiivne mõttelaad. Kõigepealt veendu, et uus amet on kindlasti see, mida sa tahad. Mõtle ka sellele, miks sa seda tahad ning siis keskendu sellele, milliseid samme on vaja lõpptulemuseni jõudmiseks astuda. Ära löö verest välja, kui kohe kõik välja ei tule. Kõndima õppides kukuvad lapsed korduvalt ja tõusevad siis uuesti püsti. Kui esinevad tagasilöögid, siis võta neid kui õppetunde. Küsi endalt, mida sellest kogemusest õppisid? Kogemusega tulevad ka edusammud, mis sind aina rohkem motiveerima hakkavad. Keegi ei saa kohe meistriks, tuleb ka selli ja õpipoisi nahas olla. Kui motivatsioon hakkab kaduma, siis tuleta endale meelde, mis sind karjääri vahetamise juures köitis. Võta aega ja visualiseeri. Kujuta ennast ette uuel ametipostil ning mõtle sellele, kuidas su elu hakkab välja nägema. Vahel aitab visualiseerimine ka vale karjääriotsust vältida.

Kui oled otsustanud karjäärimuutuse kasuks, siis veendu, et uue töökoha organisatsioonikultuur vastab sinu väärtustele ning tead, millised ülesanded ja protsessid sind ees ootavad. Vahel on inimene pimestatud ettevõtte särast ning varju jäävad igapäevased protsessid, mis hiljem selguvad, ei sobi sulle. Töövestlustel käies ole julge ning räägi oma soovidest ja uuri ettevõtte siseelu. Kindlasti too välja oma tugevused ja oskused ning mõtle, mis on see, millega saad ettevõtte edule kaasa aidata, samas ise endale uusi võimalusi ja enesearengut luues. Ametikoha vahetus on tõsine samm mõlemale osapoolele, nii tööandjale kui töövõtjale. Õige töö õigete inimestega innustab, mitte ei väsita ning sellest võidavad kõik osapooled.

Coach Merle Rebane aitab karjäärimuutusel
 

Millal on karjäärimuutuseks õige aeg?

Kui muud takistused on ees, siis võib kõigest eelnevast hoolimata tunduda, et sa pole karjääripöördeks veel valmis. Vahel inimesed ei võta midagi oma rahulolematusega ette, sest tundub, et aeg muudatuseks ei ole õige. Ehk mõtled hoopis, et ootad veel natuke ja äkki lähevad asjad iseenesest paremaks. Kuid sageli ei olegi asi ajas, vaid hoopis selguses. Kui unistused on ebamäärased, ei ole julgust ka karjääri osas midagi ette võtta. Me ei saa muuta seda, mida me ei tea. Usu, õiget hetke ei ole olemas, sest alati on midagi olulist käsil. Kuid mis saab olulisem olla sinu rahulolust ja õnnetundest?

Kui oled teadlik oma oskustest, võimekusest ja kirest ning sul on ka hea plaan, suudad liikuda oma unistuste poole, et luua endale tähendusrikkam elu. Coaching’us vaatame koos, kus sa hetkel omadega oled, mis peitub sinu rahulolematuse taga ning kuidas saad oma tassi täita, et elada tähenduslikumat elu!

Kui tahaksid teada, kuidas coaching’uga leida rohkem enesekindlust suurteks muutusteks ja ületada hirme, siis loe selle kohta lähemalt siit.

Previous
Previous

9 nippi, kuidas tugeva teeninduskultuuriga tagada kustumatu kliendikogemus.

Next
Next

Õige organisatsioonikultuur: ettevõtte edu võti.